Blogger

Het internet tot onze beschikking hebben is iets geweldigs. Nooit eerder konden de gemiddelde mens zo gemakkelijk een wereldwijd publiek bereiken. Er zijn letterlijk miljoenen blogs online en bloggers hebben de mogelijkheid om elke dag in contact te komen met duizenden of zelfs honderdduizenden mensen!

Bloggen is snel een van de meest populaire manieren geworden om informatie en nieuws te communiceren en te verspreiden. Blogs kunnen worden gebruikt voor persoonlijk gebruik, zaken, nieuws en netwerken.

Hoe ziet de werkplek van een Blogger eruit?

De aantrekkingskracht van bloggen is dat iedereen het kan doen, en vanaf elke plek. Bloggen kan vanuit huis, vanuit een coffeeshop of vanaf een strand. Iedereen die zijn woorden met de wereld wil delen, kan dat met een paar muisklikken en een toetsenbord.

Of mensen nu een boodschap hebben die ze willen overbrengen, een professionele service die ze willen verkopen, of een simpele wens om hun woorden gepubliceerd te hebben zodat anderen ze kunnen lezen, blogs kunnen deze doelen eenvoudig en gemakkelijk bereiken.

Wat doet een blogger?

Oorspronkelijk stonden blogs bekend als “weblogs”. Ze werden gebruikt zodat mensen konden schrijven over hun dagelijkse bezigheden. Hun dagelijkse taken werden inhoud voor hun minisites, waar ze hun meningen, verhalen, foto’s en video’s zouden opnemen. Sommige van deze mini-sites kregen aanhang en de hobby van bloggen was geboren.

Een blogger zijn is vergelijkbaar met een freelance artiest zijn – of je nu een schrijver , fotograaf of informatiebeheerder bent, een blog kan een specifiek publiek een close-up geven van een bepaald onderwerp (of onderwerpen).

Dat ‘kunstwerk’ kan van alles zijn, van geschriften, recepten, foto’s, video’s, e-books, links naar andere informatie of zo ongeveer alles wat je maar kunt bedenken. Dat is het verbazingwekkende eraan. Er is niet veel categorisatie, en dit geeft bloggers een ongelooflijke hoeveelheid creatieve verkenning.

Bijpassend aan dit onderwerp